ClubMG Terlo: vanaf nu heel het jaar!


In het jeugdproject ClubMG van Moving Ground kunnen jongeren vanaf zaterdag 25 januari ook tijdens het schooljaar terecht voor creatieve activiteiten.

Borgerhout

In ClubMG kunnen jongeren tussen 10 en 14 jaar niet alleen hun artistieke talenten ontdekken en daarin groeien. Ze kunnen er ook idee├źn met elkaar en zelfs buitenstaanders delen.
"We werken samen toe naar een film over een belangrijk onderwerp. De jongeren doen hun zegje in die film met dans, muziek, theater en woordkunst," legt Evelyne Van Hecke, sociaal-artistiek leider van Moving Ground. "Daarbij nodigen we artiesten uit om de jongeren daarin te coachen. Dat gebeurt door zowel hun grote vedetten, als door jong opkomend talent die boeiend werk maken," vertelt Roxette Chikua, voorzitter van de VZW. Ze doen dit doelbewust om onze Clubbers te laten zien dat succes komt door doorzetten en blijven hopen. "In een kwetsbare situatie heb je dat heel erg nodig. We spreken uit ervaring," beamen de twee initiatiefneemsters. "De discipline en het geluk dat ik van dans kreeg, heeft voor mij alleszins het effect gehad dat ik goed heb kunnen studeren. Zonder dans had ik nooit een diploma gehaald," beweert Evelyne. "We merken dat effect ook op bij enkele van onze trouwe deelnemers. Ze doen het beter op school sinds ze ClubMG vonden." 


Tijdens het schooljaar komt de club een keer per maand samen in Rataplan Borgerhout, in het ClubMG Forum. "Daarin spelen en experimenteren we met muziek, woordkunst en dans. Jongeren kunnen zich hier ongedwongen uiten en we zoeken naar onderwerpen waar jongeren iets over willen vertellen." legt Evelyne uit. "20 juni is de laatste bijeenkomst om de film voor te bereiden. Tegen dan beslissen ze het onderwerp van de film dat we deze zomer maken en kunnen ze stemmen voor coaches." "Jongeren krijgen bij ons in zo veel mogelijk van onze beslissingen inspraak. In de toekomst hopelijk in al onze beslissingen. Zo blijven we het gezelschap van de toekomst," vult Roxette aan.

ClubMG Terlo komt dit jaar samen op 25 januari, 15 februari, 21 maart, 25 april, 30 mei en 20 juni. Jongeren hoeven enkel binnen te wandelen om deel te nemen. De film wordt gemaakt in de zomervakantie van 6 tot 17 juli. Alles gaat door in Rataplan Borgerhout. Jongeren die komen, krijgen een spaarkaart, waarmee ze een leuke prijs kunnen winnen.

"De Club is volledig gratis, dankzij steun van Fameus en District Borgerhout," gaat Roxette verder.  "Het blijft een speerpunt voor ons dat de Club gratis blijft voor de jongeren. Dit om geen drempels en ongelijkheid in de groep te hebben. Tegelijkertijd vechten wij tegen onderbetaling van kunstenaars. Geen simpele opdracht, zeker in de huidige gang van zaken in de cultuursector, maar tot nu toe zijn we er in geslaagd om dit te bieden." duidt Evelyne. "Al zoeken we verder naar middelen vanaf september, want na de zomer zitten we door ons budget heen," vult Evelyne aan. Daarvoor hoopt de vzw op subsidies van de Vlaamse Overheid, maar zoekt ze voor meer zekerheid ook naar producers en sponsors. 

www.movingground.be


Reacties

Populaire posts