Moving Ground Festival: see you there?


Moving Ground blaast dit jaar vijf kaarsjes uit, en dat moet gevierd worden met véél dans, muziek, en frangipane! Daarom vindt op 1 februari het allereerste Moving Ground Festival plaats! We palmen hiervoor Zaal Zirkus (Zirkstraat 36, Antwerpen) in. 

Het wordt een geweldige dag met een spectaculair programma vol optredens en gelegenheden om zelf jouw danskunsten te tonen. We doen een kleine trip doorheen de afgelopen vijf jaar, maar Moving Ground zou Moving Ground niet zijn als we geen linken zouden leggen met gelijkgestemden.
Mis het niet en bestel nu je tickets!

Het programma

13u: We All Speak In Poems - Binnenplein

We beginnen met onze ‘We All Speak in Poems’. Een locatieperformance waarbij zes unieke dansers het publiek met elkaar verbinden. Instant happinness verzekerd. 


13u45: Danslabo Dansapen - Theaterzaal

Daarna komen de kinderen van het danslabo ‘Dansapen’ het podium op. Wekelijks werken zij in een groepje van kinderen met alle achtergronden en verschillende dansstijlen. Ze komen er samen om opnieuw te creëren.


14u30: Performance Urban Jungle  - Bar en Binnenplein // Workshop 1: Krump met Gold Mayanga - workshopruimte

Om 14u30 kan je kiezen tussen de locatieperformance ‘Urban Jungle’, waarmee we in 2017 veel fans vonden op het WATT Kunstenfestival. Voor zij die liever wat nieuwe danskennis opsteken, geeft Gold Mayanga tijdens dit uur een workshop Krump. Geen idee wat krump is? Misschien maakt dit filmpje je wel warm voor deze unieke urban stijl... 
Opgelet: voor de krumpworkshop heb je een workshopticket nodig. Dit kost 2 euro (extra).


15u45: Inspiratiegesprek - Hoe kan dans de samenleving versterken? - Theaterzaal

Tussen de workshops en de optredens van Urban Jungle door kunt u even op adem komen tijdens het inspiratiegesprek om 15u45. Tijdens het panelgesprek zal de vraag gesteld worden hoe dans de samenleving kan versterken. Het gesprek zal gevoerd worden door Evelyne van Hecke (Moving Ground), Jan Wallyn (directeur Zinnema, On the Roof), Helena (Dansende Samenleving) en Bjorn Vervecken (Danslabo AP Hoge School).


16u45: Performance Urban Jungle - Bar en Binnenplein + Workshop 2: Swing Connect met Alessandra Bandrabur - workshopruimte

Van Urban Jungle kunnen veel mensen uren aan een stuk genieten, dus we geven hier een tweede ronde van. Of misschien is de workshop van Swing Connect meer iets voor jou?  Alessandra Bandrabur’s dans is geïnspireerd door zigeunerdans en Afrikaanse ritmes, en zal gebracht worden op swing muziek!  Hiermee brengt ze mensen bij elkaar in Brussel.
Opgelet: om de workshop van Alessandra te kunnen volgen heb je een extra workshop ticket nodig. Dit kost 2 euro (extra).


18u: work in progress Black/Light - Theaterzaal

We trekken de theaterzaal in, om een eerste work in progress te zien van onze nieuwe creatie ‘Black/Light. De première is voorzien in het voorjaar van 2021, maar je krijgt al een preview.18u45: Gastoptreden Dansende Samenleving - Binnenplein


Om 18u45 zal er een gastoptreden zijn van ‘Dansende Samenleving’, een werking die iedereen verwelkomt om samen te dansen en te bewegen, maar vooral ook focust op een nieuwkomersperspectief.


20u: Jam à la carte:
Om 20u krijgt u de laatste kans om nog eens goed los te gaan op ons berucht jam concept. Dansers, woordkunstenaars en muzikanten van alle slag experimenteren hier samen. DJ Redouan verzorgt de beats en Anna Khina dropt inspirerende woorden.


Kijk je er ook zo naar uit om met ons mee te vieren? Kan je niet wachten om de fantastische optredens te bekijken, jouw danstaal te verrijken tijdens de workshops of veel plezier te hebben tijdens de jam? Dan zien wij je graag op 1 februari. Bestel snel je tickets, want ze zijn beperkt!


Uitleg ticket systeem

Performance pass

Iedereen die toegang wil tot de performances, heeft een performance pass nodig.
- Deze kost 6 euro
Is dit te duur voor jou? Aarzel niet om ons te contacteren, want er liggen al enkele tickets klaar van mensen die jou er graag bij willen!Wil je enkel de workshops volgen? Dan koop je workshoptickets. 

Pay it forward

Met dit ticket geef iemand met een beperkt budget de kans om mee te vieren. Daarmee bezorg je een performance pass en twee workshops of twee drankjes aan iemand anders. Wij bezorgen dit ticket aan mensen die het nodig hebben.
Als jouw ticket niet geclaimd zou worden, steun je ons ClubMG Talentfonds.


Workshop tickets
Om een workshop mee te kunnen volgen, koop je een extra workshop ticket voor de workshop(s) die jij wil volgen. Plaatsen zijn nog beperkter dan de festivaltickets. Je kan ook enkel een workshop volgen en niet naar de voorstellingen gaan. 

Food ticket
Er wordt lekker eten voorzien door Mandy Cares tussen 13u en 14u en 17u en 19u.

Je kan ook ter plaatse kopen, maar met een ticket bespaar je een euro en heb je zekerheid over je warme maaltijd. 

Reacties

Populaire posts