Moving Ground vier vijf jaar met dansfestival

Moving Ground vzw bestaat in februari vijf jaar. Dat vieren ze met een festival rond verbindende dans in Zaal Zirkus op 1 februari.

Antwerpen

(c) Monday Agbonzee
De afgelopen jaren schaafde Moving Ground aan tal van projecten om met dans mens en samenleving te versterken. In 2019 kreeg het gezelschap daarvoor heel wat erkenning. Ze wonnen de cultuurprijs diversiteit in Borgerhout en vielen zelfs Europees in de prijzen met de Amateo Award. “Daar worden we gestimuleerd om een ambassadeursrol op te nemen. Daaruit ontstond het idee om voor onze verjaardag al eens te beginnen met een lokaal netwerk bij elkaar te brengen. We dromen van een Europees festival voor verbindende dans in de toekomst.”

Naast hun eigen voorstellingen en activiteiten, nodigt Moving Ground daarom een aantal spelers uit die dans ook gebruiken als versterkingsmiddel voor de samenleving. “We kunnen zo Dansapen en De Dansende Samenleving verwelkomen. Zij brengen verschillende Antwerpenaren op wekelijkse basis samen met dansactiviteiten. Zulke initiatieven zijn veel meer dan hulp bieden aan een benadeelde groep. Iedereen wordt erdoor verrijkt,” beweert Evelyne. Dat is wat ze tijdens hun festival willen vieren.

Naast de voorstellingen, vinden dansliefhebbers er unieke workshops. Zo verzorgt Gold Mayanga een Krump workshop. Evelyne verklaart: “In WalloniĆ« en Brussel is deze Amerikaanse straatstijl best populair, maar in Vlaanderen is deze nog onbekend. Extra uniek is dat Gold het ook toegankelijk zal brengen voor mensen in een rolstoel.” Naast Krump, is er ook een workshop Swing Connect. Eveneens toegankelijk voor mensen in een rolstoel.


Tenslotte biedt het festival voor organisaties die op zoek zijn naar expertise in het versterkende effect van dans, een gesprek met een panel van organisatoren en ook ervaringsdeskundigen die dans als een boost of springplank hebben ervaren. Dit alles kunnen ze organiseren met de steun van District Antwerpen.

Waar: Zaal Zirkus, Zirkstraat 36, 2000 Antwerpen
Wanneer: 1 februari 2020, van 13u tot 17u
Tickets: facebook.com/MGvzw

Vragen en info: info@movingground.be - 0471 54 80 34

Reacties

Populaire posts