"Creatief zijn is gezond voor ons!" - Hoe wij omgaan met Corona in mei.

Toen we afgelopen zomer met onze ClubMG'ers de Club evalueerden kregen we een monsterscore van Djemima. Waarom? Ze antwoordde: "Creatief zijn is gezond voor ons."
En verdorie, Djemima had gelijk. (Spot de wijsheid van onze girl op 2 minuten)

We hadden in onze Corona-depressie kunnen blijven hangen of we konden creatief uit de hoek komen zodat we toch wat bijdragen aan de gezondheid van mensen en kinderen met creativiteit. We kozen dus voor optie twee.

Hoe we dat doen, dat lees je vollenbak in de blog van deze week.Tegen de muren op! - in samenwerking met den Arenberg

In ClubMG geeft Moving Ground het woord aan jongeren tussen 10 en 14 jaar. Om hun woord mooi en duidelijk naar buiten te krijgen, zorgen we altijd voor toppers van kunstenaars die hen daarbij coachen. Arenberg was benieuwd naar wat onze kinderen nu te vertellen hebben in deze Corona-crisis en ondersteunt daarom een online ClubMG.

Hoe werkt dat?
We hebben plaats voor 8 jongeren (10 tot 14 jaar) die de hele maand mei gecoacht worden via Zoom. Een app waarmee je elkaar online kan zien en horen. Onze coaches staan paraat om van dinsdag tot vrijdag om 17u een uurtje te coachen in woord, beweging en video. Daarna ga je aan de slag met jouw eigen videoproject.
Tegen 29 mei dient iedereen dit project in en worden ze bekeken door Ish Aït Hamou.
Alle jonge kunstenaars worden beloond met vrijkaartjes voor de Arenberg. De drie favoriete werken van Ish krijgen een waardebon van 25 euro, 40 euro en 60 euro van Arenberg. Je werk wordt ook getoond door Arenberg op verschillende momenten. 

Hoe kan je meedoen?
Simpel, door in te schrijven via bit.ly/Tegendemurenop

Wie coacht? 
Voor woord kan je rekenen op Esohe Weyden!
(c) Younes Tahir

Ze coachte afgelopen zomer onze ClubMG al eens, met zo een ongelooflijke positieve aanpak dat we haar nog eens vragen. Ondertussen kreeg deze Ketnetheld ook van District Deurne de cultuurprijs beste opkomend talent, nadat ze heel wat andere schrijf- en voordrachtprijzen won.

Ken je deze topper nog niet? Hier lees je alles over haar!
Voor beweging, hebben we de fantastische choreografe Philine Janssens kunnen strikken!
Hoe kan je jouw meest fantastische bewegingen uit jou toveren vanop je slaapkamer?
Het antwoord daarop vind je ongetwijfeld met haar hulp.
Ze leerde dat dansvideo's maken in Londen en heeft ondertussen al heel wat videoprojecten gechoreografeerd. Zoals bv. deze coole videoclip van Sam Renascent.

Wil je meer zien van Philine? Piep dan eens op haar website. 

Harmony Benegusenga komt dan weer de kneepjes van het vak met jullie delen als het op beelden maken aankomt. Je hebt misschien al prachtige beelden van haar gezien, bij Black Speaks Back, Her(e) bij NTGent of Afrikan Diaspora Cinema.

Hieronder kan je een video zien die zij maakte.
Arty Farty Pyjama Party (10 - 14 jaar)

Voor kinderen die wel eens nood hebben aan ventileren op creatieve manieren, eens lekker gek willen doen of het missen om nieuwe vrienden te maken, organiseren we elke vrijdag Arty Farty Pyjama Party. Een halfuurtje om even alle remmen los te gooien, je zorgen te delen en troostend plezier te vinden als je 10 tot 14 jaar bent. Af en toe word je verrast met een optreden van een kunstenaar die je een hart onder de riem wil steken met dans, woord of muziek. Als je wil meedoen, kan je via mail de login aan ons vragen. Onze jeugdwerking is ook online gratis. We starten om 17u30. 

Online Dansjam: muted conversations (18+)

Voor 18+'ers houden we elke week een jam op Zoom. We zoeken daarbij connectie en steun bij elkaar in beweging. Een muzikant zorgt voor een mooie begeleiding.
Voor deze jam vragen we wel een kleine bijdrage om de muzikant te vergoeden.
Inschrijven kan op bit.ly/mutedconversations

Terugblik op Dag van de Dans samen. 

Voor de Dag van de Dans gingen we ook online. En wat was dat fijn samen dansen.
153 mensen kwamen dansen of kijken. Ons publiek kwam uit 5 verschillende landen en zelfs 2 continenten. En er werden 144 steuntickets gekocht.
We kregen achteraf ook veel hartverwarmende complimenten. Merci!
De jongste danser was 2 en we mochten niet verklappen hoe oud de oudste danser was.

Charlotte Verelst maakte deze video, met muziek van Lucaloops.

Reacties

Populaire posts