Recordpoging samen dansen in ons kot

Zaterdag 25 april is het Dag van de Dans. Normaal halen tal van dansgroepen en theaterhuizen uit Vlaanderen en Brussel dan alles uit de kast om dans te vieren, maar dit jaar zal dat ook in ons kot moeten blijven. Moving Ground en Danskant slaan daarom de handen in elkaar om dat feestje toch in uw kot te krijgen.

Antwerpen, 20 april 2020

Ze doen dat met Zoom, een programma voor online videoconferenties. Dansers staan daar zaterdag de hele dag paraat om creatieve sessies te geven voor mensen van alle leeftijden en dansers van alle stijlen. "We organiseren zo een jam met live-muziek, waar iedereen welkom is om samen te improviseren op live-muziek van Lucaloops. Ervaring moet je daarvoor niet hebben, alleen goesting. Alleen kijken komen mag daar ook." zegt Evelyne, sociaal-artistiek leider van Moving Ground. "Wij zetten dan weer de kleintjes aan het dansen met een dansworkshop Berenjacht, dat wordt gevolgd door een performance. Een professionele danseres zet de berenjacht verder," vertelt Joyce van Danskant. De dansers van Moving Ground verzorgen als afsluiter nog de performance Watching Couch Potatoes. Verschillende dansers maken daar danskunst van het zetelhangen.

Online dansen met 100 mensen


De grootste uitdaging voor de organisatie is de recordpoging Online volksdansen. Daarvoor willen ze maar liefst 100 dansers warm maken. "Danskant ondersteunt heel wat volksdansgroepen in Vlaanderen. Volksdans voer je eigenlijk in groep uit, maar in ons kot zijn velen alleen. Het is niet evident, maar ook de volksdans kan zich aanpassen aan Coronamaatregelen en een grote groep samen laten dansen." Om af te sluiten maken dansers Ruby Colle en Popping Danys een voorstelling vanuit hun zetel, met de titel Watching Couch Potatoes.
Ruby Colle voor  "Watching Couch Potatoes

Naast al het dansplezier dat ze bieden, hangt toch ook een trieste boodschap. "Veel dansers worden erg hard getroffen door de Coronamaatregelen. Ze vallen tussen de regels van de werkloosheid en zelfstandigheid. Velen van ons vallen nu zonder inkomen en de werkloosheid in onze sector zal wellicht het langst duren. De activiteiten bieden we gratis aan, maar we vragen de mensen om ook steunkaarten te kopen om onze werking en onze dansers door deze periode te steunen. Zo kunnen we blijven doen wat we doen: mensen wat gelukkiger maken, ook in moeilijke tijden." sluit Evelyne af. De persoon die de meeste steunkaarten koopt, krijgt ook een voorstelling van Moving Ground.

Wil je mee doen met deze dansdag van Moving Ground en Danskant? De gratis tickets zijn te verkrijgen via www.facebook.com/MGvzw


Meer info? Bel Evelyne op 0471 54 80 34 of Joyce op 0498 39 87 67

Reacties

Populaire posts